Balancering

Obalans i däcken kan leda till att de slits ojämnt och ger sämre grepp. Om du känner vibrationer och en obalans i bilen kan en balansering vara en god investering. Alla hjul till personbilar balanseras, men efter en tid kan balanseringen behöva göras om. Det kan bero på slitage eller så har bara någon balanseringsvikt lossnat.

Vid balansering tas gamla balanseringsvikter bort innan hjulet sätts upp i maskin. Balanseringsmaskinen upptäcker både statisk och obalans, som ger upphov till att hjulet hoppar och dynamisk obalans som skapar vibrationer i sidled. Med maskinens hjälp placeras vikter på hjulet som neutraliserar obalansen. Ibland krävs att däcket lossas och roteras på fälgen för att nå ett bra resultat.

Alla nya personbilars balanseringsvikter ärt fria från bly. Obalans kan också bero på andra faktorer som att däcket slitits fläckvis på grund av t.ex utslitna/uttjänta stötdämpare. Eller andra fel på hjulupphängningen eller drivlinan, t.ex en skadad fälg. Då bör man åtgärda detta innan hjulen balanseras på nytt.

Behöver du hjälp med balancering?

Kontakta oss så hjälper vi er!

Ring oss på 08-545 640 00 eller skicka ett mejl till info@essingedackhotell.se